5. 5. 2024 — 19:30 Koncert ↗ Lístky

𝚂͢𝚊͢𝚖͢𝚎͢ 𝚄͢𝚌͢𝚑͢𝚘͢ #͢𝟹͢:͢ Nicodemou x Vrba, Vrtačky po desáté hodině @P*AKT

👂👂👂👂👂

⮂Dvere: 19.30
⮀Začiatok: 20.00
⭥Vstup: dobrovoľný ( odporúčané 3-5 Eur )

N͢i͢c͢o͢d͢e͢m͢o͢u͢ x͢ V͢r͢b͢a͢

Petr Vrba sa v Beirute stretol s Andriou Nicodemou, a ako to už býva, vzniklo duo. Vibrafón, trubky, elektronika rôzneho charakteru, rozšírené techniky a vzrušujúca hudba.

Andria Nicodemou je všestranná hudobníčka z Cypru, ktorá sa špecializuje na vibrafón, improvizáciu, interdisciplinárne a interaktívne predstavenia. Jej hudba je charakterizovaná ako „hra s otvoreným koncom“, v ktorej sú rovnako dôležité ako zvuk aj pohyb či divadelnosť. Spolupracovala s významnými umelcami, ako sú Joe Morris, Anthony Coleman, Marty Ehrlich, Ikue Morri, Tayler Ho Bynum, Anne La Berge, Tatsuya Nakatani, Ingrid Laubrock, Ab Baars, Gerald Cleaver, Gianni Lenoci, Ingrid Laubrock, Joe McPhee, Garrison Fewell, Laurence Cook, Guilermo Gregorio, Mani Neumeier… Andria vydala nahrávky v newyorskom vydavateľstve Relative Pitch – „The Industry Of Entropy“, v Glacial Erratic Records album „Raven“ a v Subcontinental Records album „River Is Full“. Andria je spoluzakladateľkou oceňovaného bostonského súboru Thread Ensemble, zakladateľkou neziskovej organizácie Make Music Cyprus zameranej na rozvoj hudobnej scény a hudobného vzdelávania na Cypre a zakladateľkou a kurátorkou festivalu Breach venovaného voľnej improvizácii a experimentálnej hudbe na Cypre.

https://subcontinentalrecords.bandcamp.com/…/the-river…
https://glacialerratic.bandcamp.com/album/raven
https://nevernotagravedigger.bandcamp.com/track/now
https://relativepitchrecords.bandcamp.com/track/not

Petr Vrba je jedným z najaktívnejších hudobníkov a hudobných organizátorov na českej improvizačnej a experimentálnej scéne. Je jedným zo zakladateľov a lídrov Pražského improvizačného orchestra (PIO) a pôsobí v mnohých českých i zahraničných kapelách a projektoch, ako sú Poisonous Frequencies, The Mond, Banausoi, nun, Rhizom Fighters či česko-slovenská skupina Škvíry a spoje. Je dramaturgom festivalu Alternatíva v Prahe. Jeho diskografia zahŕňa viac ako 40 albumov na značkách ako Another Timbre, Inexhaustible Editions, Gustaff records a mnohých ďalších. Spolupracoval s hudobníkmi ako Angélica Castelló, Paed Conca, Xavier Charles, Axel Dörner, Isabelle Duthoit, eRikm, Susanna Gartmayer, Franz Hautzinger, Agnes Hvizdalek, Mazen Kerbaj, Christof Kurzmann, Joke Lanz, Seijiro Murayama, Maja Osojnik, Burkhard Stangl, Mikolaj Trzaska, Birgit Ulher, Michael Zerang a mnohí ďalší.

Viac informácií nájdete na www.vrrrba.cz

V͢r͢t͢a͢čk͢y͢ p͢o͢ d͢e͢s͢át͢é h͢o͢d͢i͢n͢ě

“Vrtačky po desáté hodině” je ambientný projekt hudobníka a programátora Ľubomíra Panáka. Jeho počiatky siahajú do dôb kompilácií “Noize Konspiracy”, odkedy na bahenných drónoch stavia zvukové steny prekladané úlomkami rytmických štruktúr. Občasne dopĺňa syntetické zvuky tradičnými pastierskymi nástrojmi a vytvára snové zvukové krajiny. Spolu so Zuzanou Husárovou sa podieľal na vzniku viacerých interaktívnych diel, mimo iných na vytvorení neuónovej siete “Liza Gennart”, ktorej vyšla básnická zbierka “Výsledky vzniku”.

https://soundcloud.com/vrtacka
https://exitab.bandcamp.com/…/lullabies-for-stela-extb067

__
Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.