19. 4. 2024 — 19:00 Koncert ↗ Lístky

𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐠𝐚𝐥𝐞𝐭𝐭𝐢 ❗Barbora Tomášková❗T3 @ P*AKT

“𝑊ℎ𝑒𝑛 𝑠ℎ𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑊𝑠, 𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑠 𝑠𝑡𝑖𝑙𝑙, 𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑡 𝑏𝑒𝑐𝑜𝑚𝑒𝑠 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑠𝑠𝑖𝑏𝑙𝑒 𝑡𝑜 𝑡𝑢𝑟𝑛 𝑜𝑢𝑟 𝑎𝑡𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑒𝑙𝑠𝑒𝑀ℎ𝑒𝑟𝑒.”

🚊🚊T3 v spolupráci s P*AKTom po dlhej dobe robia koncert mimo ich domovskej pÃŽdy vozňa električky na TyrÅ¡ovom nábreşí. Do P*AKTu priváşajú kráğovnu perkusií, ktorej ÅŸivé koncerty sú neuveriteÄŸnÃœmi záşitkami – 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮 𝐌𝐚𝐠𝐚𝐥𝐞𝐭𝐭𝐢.

𝐏𝐑𝐄𝐃𝐏𝐑𝐄𝐃𝐀𝐉: https://goout.net/sk/listky/valentina-magaletti/qgrw/

❗“𝑉𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑀𝑎𝑔𝑎𝑙𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑖𝑠 𝑜𝑛𝑒 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝑚𝑜𝑠𝑡 𝑒𝑥𝑐𝑖𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑛𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑚𝑢𝑠𝑖𝑐𝑖𝑎𝑛𝑠 𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑒𝑡.” Foxy Digitalis

🎶Táto radikálne vÅ¡estranná hudobníčka je známa svojimi uchvacujúcimi a hypnotizujúcimi ÅŸivÃœmi predstaveniami. Jej invenčnÃœ prístup k perkusiám tvorí základy mnoÅŸstva jej projektov – či uÅŸ ide o post-hardcore skupinu 𝐌𝐚𝐢𝐧, ktorú tvorí spolu s duom 𝑅𝑎𝑖𝑚𝑒; superkapelu 𝐔𝐔𝐔𝐔, kde sa stretáva s členmi 𝐶𝑜𝑖𝑙 a 𝑊𝑖𝑟𝑒; tajomne melodické duo 𝐕/𝐙 tvorené so 𝑍𝑜𝑛𝑔𝑎𝑚𝑖𝑛𝑜𝑚, experimentálny dub s projektom 𝐇𝐚𝐥𝐲 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐮𝐞, alebo fascinujúca rytmická alchÃœmia s projektom 𝐂𝐙𝐍, či spoločné hranie s 𝑁𝑖𝑑𝑖𝑜𝑢 z Principe.

✚✚“𝐌𝑓 𝐌 ℎ𝑎𝑣𝑒 𝑡𝑜 𝑏𝑒 𝑝𝑎𝑖𝑑 𝑎𝑡𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑡𝑜 𝑎𝑠 𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑒𝑟 𝑀𝑖𝑡ℎ 𝑜𝑛𝑒 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡, 𝑀ℎ𝑎𝑡 𝐌 𝑀𝑎𝑛𝑡 𝑡𝑜 𝑎𝑐ℎ𝑖𝑒𝑣𝑒 𝑖𝑠 𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑠𝑜𝑟𝑡 𝑜𝑓 𝑢𝑛𝑠𝑒𝑡𝑡𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑓𝑒𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔; 𝑡𝑎𝑘𝑖𝑛𝑔 𝑊𝑜𝑢 𝑡𝑜 𝑝𝑙𝑎𝑐𝑒𝑠 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑊𝑜𝑢 𝑀𝑜𝑛’𝑡 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑐𝑡.” 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐠𝐚𝐥𝐞𝐭𝐭𝐢

Okrem Å¡ialeného mnoÅŸstva perfektnÃœch projektov je Magaletti rovnako vychÃœrená aj pre svoju sólovú tvorbu. Jej sólovÃœ debut 𝐎 𝑄𝑢𝑒𝑒𝑟 𝐎𝑛𝑡ℎ𝑜𝑙𝑜𝑔𝑊 𝑜𝑓 𝐷𝑟𝑢𝑚𝑠 vydalo v roku 2020 Café Oto. Predstavila na ňom svoj vÃœraznÃœ spÃŽsob hrania na perkusie, ktorÃœ je tak rituálny a zvláštne tanečnÃœ, urgentnÃœ a ostrÃœ, ako aj oblÃœ a atmosférickÃœ.

✚✚“𝐎𝑠 𝑎 𝑐𝑜𝑙𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑠ℎ𝑒’𝑠 𝑎𝑙𝑚𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ𝑒𝑑 𝑟𝑖𝑔ℎ𝑡 𝑛𝑜𝑀, 𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑠 𝑎 𝑠𝑜𝑙𝑜 𝑝𝑙𝑎𝑊𝑒𝑟 𝑠ℎ𝑒’𝑠 𝑟𝑒𝑙𝑒𝑎𝑠𝑒𝑑 𝑎 𝑠𝑙𝑒𝑀 𝑜𝑓 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑟𝑑𝑠 𝑠𝑜 𝑔𝑜𝑜𝑑 𝑀𝑒’𝑣𝑒 𝑏𝑒𝑒𝑛 𝑠𝑡𝑟𝑢𝑔𝑔𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑡𝑜 𝑘𝑒𝑒𝑝 𝑢𝑝.”

V priebehu rokov absorbovala mnoÅŸstvo perkusívnych tradícií od talianskeho progresívneho rocku cez americkÃœ bebop, krautrock aÅŸ po dub, indonézsky gamelan a západoafrické polyrytmy. Ako sólová umelkyňa sa Valentina prikláňa skÃŽr k textúram neÅŸ k priamočiarym groovom. Experimentuje s novÃœmi zvukmi prostredníctvom upravenÃœch bicích súprav (napr. v projekte 𝐵𝑎𝑡𝑡𝑒𝑟𝑖𝑒 𝐹𝑟𝑎𝑔𝑖𝑙𝑒 vyuşíva porcelánovú sadu bicích) a vÅ¡etkÃœch druhov perkusívnych nástrojov, ako aj kontaktnÃœch mikrofónov a nájdenÃœch predmetov.

Či uÅŸ sa Magaletti práve venuje dubu, post-punku, avantgardnému impru, psychedelickému popu alebo post-clubovÃœm polyrytmom, ide jej vÅ¡etko.

❗ NezmeÅ¡kajte, bude to silné❗

𝐏𝐑𝐄𝐃𝐏𝐑𝐄𝐃𝐀𝐉: https://goout.net/sk/listky/valentina-magaletti/qgrw/
🎟1. vlna 10€
🎟2. vlna 13€
🎟3. vlna 16€
🎟Na mieste 20€

Valentina Magaletti vydávala na Editions Mego, AD93, The Trilogy Tapes, A Colourful Storm, Takuroku, Meakusma, Blum, Le Guess Who? Records a mnohÜch ďalších poprednÜch vydavateğstvách súčasnej hudby.

Magaletti je či bola súčasťou kapiel a projektov Moin, UUUU, Vanishing Twin, V/Z, CZN, Tomaga, Better Corners, Batterie Fragile. Duá tvorila napr. s Marlene Ribero, Laila Sakini, Pino Moltecalvo, Fanny Chiarello a ďalšími.

Spolupracovala či hrala napr. aj s menami ako Charles Hayward, Nidia, Jandek, Pat Thomas, Deb Googe, Helm, Malcolm Mooney, Thurston Moore, Steve Beresford, Bat For Lashes, Steve Shelley, Lafawndah, Mica Levi, Sampha, Kamasi Washington, Nicolas Jaar a ďalšími.

https://valentinamagaletti.bandcamp.com/
https://valentinamagaletti.com/
https://insheepsclothinghifi.com/in-conversation…/
https://foxydigitalis.zone/…/valentina-magaletti-a…/

✚“𝑉𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑀𝑎𝑔𝑎𝑙𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑖𝑠 𝑜𝑛𝑒 𝑜𝑓 𝑡ℎ𝑒 𝑚𝑜𝑠𝑡 𝑒𝑥𝑐𝑖𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑛𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑚𝑢𝑠𝑖𝑐𝑖𝑎𝑛𝑠 𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑒𝑡. 𝑆ℎ𝑒 𝑏𝑟𝑖𝑛𝑔𝑠 𝑎 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡 𝑜𝑓 𝑒𝑥𝑝𝑙𝑜𝑟𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛, 𝑓𝑟𝑒𝑒𝑑𝑜𝑚, 𝑎𝑛𝑑 𝑀𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟 𝑡𝑜 ℎ𝑒𝑟 𝑀𝑜𝑟𝑘, 𝑎𝑛𝑑 𝑡ℎ𝑎𝑡 𝑓𝑒𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑓𝑙𝑜𝑀𝑠 𝑡ℎ𝑟𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑡𝑒𝑥𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑚𝑜𝑣𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡. 𝑊ℎ𝑒𝑛 𝑠ℎ𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑊𝑠, 𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑠 𝑠𝑡𝑖𝑙𝑙, 𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑡 𝑏𝑒𝑐𝑜𝑚𝑒𝑠 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑠𝑠𝑖𝑏𝑙𝑒 𝑡𝑜 𝑡𝑢𝑟𝑛 𝑜𝑢𝑟 𝑎𝑡𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑜𝑛 𝑒𝑙𝑠𝑒𝑀ℎ𝑒𝑟𝑒. 𝑇ℎ𝑟𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑖𝑣𝑒 𝑟ℎ𝑊𝑡ℎ𝑚𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑡𝑎𝑐𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑜𝑛𝑖𝑐 𝑎𝑡𝑚𝑜𝑠𝑝ℎ𝑒𝑟𝑒𝑠, 𝑀𝑎𝑔𝑎𝑙𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑖𝑛𝑣𝑖𝑡𝑒𝑠 𝑢𝑠 𝑡𝑜 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑐𝑒 𝑛𝑒𝑀 𝑀𝑜𝑟𝑙𝑑𝑠, 𝑎𝑛𝑑 𝑠ℎ𝑒 𝑛𝑒𝑣𝑒𝑟 𝑚𝑖𝑠𝑠𝑒𝑠.”
𝐅𝐚𝐱𝐲 𝐃𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐬

✚“𝑃𝑎𝑟𝑎𝑑𝑖𝑔𝑚-𝑠ℎ𝑖𝑓𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑝𝑒𝑟𝑐𝑢𝑠𝑠𝑖𝑜𝑛𝑖𝑠𝑡”
𝐁𝐚𝐚𝐊𝐀𝐚𝐭

✚“𝑐ℎ𝑎𝑚𝑒𝑙𝑒𝑜𝑛𝑖𝑐 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑚𝑒𝑟”
𝐏𝐢𝐭𝐜𝐡𝐟𝐚𝐫𝐀

✚“𝐶𝑢𝑙𝑡 𝑝𝑒𝑟𝑐𝑢𝑠𝑠𝑖𝑜𝑛𝑖𝑠𝑡”
𝐔𝐧𝐬𝐚𝐮𝐧𝐝

✚“𝑃𝑒𝑟𝑐𝑢𝑠𝑠𝑖𝑜𝑛𝑖𝑠𝑡 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑎𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑖𝑟𝑒”
𝐒𝐚𝐮𝐧𝐝𝐚𝐡𝐊

✚“𝑇ℎ𝑒𝑟𝑒 𝑎𝑟𝑒𝑛’𝑡 𝑚𝑎𝑛𝑊 𝑎𝑟𝑡𝑖𝑠𝑡𝑠 𝑞𝑢𝑖𝑡𝑒 𝑎𝑠 𝑟𝑒𝑙𝑖𝑎𝑏𝑙𝑒 𝑜𝑟 𝑎𝑠 𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑒 𝑎𝑠 𝑀𝑎𝑔𝑎𝑙𝑒𝑡𝑡𝑖. 𝐎𝑠 𝑎 𝑐𝑜𝑙𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑠ℎ𝑒’𝑠 𝑎𝑙𝑚𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ𝑒𝑑 𝑟𝑖𝑔ℎ𝑡 𝑛𝑜𝑀, 𝑎𝑛𝑑 𝑎𝑠 𝑎 𝑠𝑜𝑙𝑜 𝑝𝑙𝑎𝑊𝑒𝑟 𝑠ℎ𝑒’𝑠 𝑟𝑒𝑙𝑒𝑎𝑠𝑒𝑑 𝑎 𝑠𝑙𝑒𝑀 𝑜𝑓 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑟𝑑𝑠 𝑠𝑜 𝑔𝑜𝑜𝑑 𝑀𝑒’𝑣𝑒 𝑏𝑒𝑒𝑛 𝑠𝑡𝑟𝑢𝑔𝑔𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑡𝑜 𝑘𝑒𝑒𝑝 𝑢𝑝.”

𝐁𝐚𝐚𝐊𝐀𝐚𝐭

✚“ℎ𝑒𝑟 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑚𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑠 𝑛𝑜𝑡 𝑡𝑖𝑒𝑑 𝑡𝑜 𝑡ℎ𝑒 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡’𝑠 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑐𝑡𝑒𝑑 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛: 𝑖𝑡’𝑠 𝑛𝑜𝑡 𝑠𝑖𝑚𝑝𝑙𝑊 𝑗𝑎𝑧𝑧, 𝑜𝑟 𝑝𝑢𝑛𝑘, 𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑡’𝑠 𝑑𝑒𝑓𝑖𝑛𝑖𝑡𝑒𝑙𝑊 𝑛𝑜𝑡 𝑓𝑟𝑒𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑟𝑜𝑣. 𝐻𝑒𝑟 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑠𝑡𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒𝑒𝑝 𝑎𝑛𝑑 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑒, 𝑎𝑛𝑑 ℎ𝑒𝑟 𝑠𝑜𝑢𝑛𝑑 𝑟𝑒𝑎𝑐ℎ𝑒𝑠 𝑡ℎ𝑟𝑢 𝑔𝑙𝑜𝑏𝑎𝑙 𝑓𝑜𝑙𝑘 𝑡𝑟𝑎𝑑𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑟𝑖𝑡𝑢𝑎𝑙 𝑝𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑒𝑠, 𝑡𝑜𝑢𝑐ℎ𝑖𝑛𝑔 𝑜𝑛 𝑝𝑜𝑝 𝑎𝑛𝑑 𝑒𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑙 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑠 𝑀𝑖𝑡ℎ𝑜𝑢𝑡 𝑚𝑖𝑚𝑖𝑐𝑘𝑖𝑛𝑔 𝑡ℎ𝑒𝑚 𝑜𝑟 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑛 𝑡𝑒𝑚𝑝𝑙𝑎𝑡𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑒.”
𝐁𝐚𝐚𝐊𝐀𝐚𝐭

🎟PREDPREDAJ: https://goout.net/sk/listky/valentina-magaletti/qgrw/

𝐁𝐚𝐫𝐛𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐚𝐊𝐚́𝐬̌𝐀𝐚𝐯𝐚́
Prepojením live-elektroniky s akustickÃœmi nástrojmi vytvára Barbora Tomášková zvukové krajiny, v ktorÃœch hudobné plynutie pramení z intuície a rituálu. Jadrom jej zvukového sveta pulzujú vlastnoručne tesané zvuky. SúčasÅ¥ou hudobnÃœch nástrojov, ktoré vyuşíva, sú aj ňou vytvorené zvukové objekty, ktoré sa v spojení s live-elektronikou premieňajú na hybridné nástroje. Popri sólovej performancii sa venuje aj tvorbe pre klasické hudobné zoskupenia, v ktorej sa zrkadlia princípy prepájania akustického sveta s live-elektronikou.
Spolu s Barborou zahrá huslistka 𝐑𝐚𝐳𝐚́𝐥𝐢𝐚 𝐌𝐢𝐀𝐥𝐚́𝐬̌𝐚𝐯𝐚́.

Z verejnÃœch zdrojov podporil Fond na podporu umenia.