8. 6. 2023 — 19:00 Koncert ↗ Lístky

𝗗𝗘𝗘𝗣 𝗗𝗜𝗩𝗘: Fågelle (SWE) & Barbora Tomášková @P*AKT

Deep Dive hlási ďaľšiu expedíciu do rozbúrenych vôd hudobných objavov! Táto výprava za novými a zaujimavými interprétmi a interprétkami nám tentokrát ponukne dvojkombináciu škandinávskeho hosťa a lokálneho talentu.

FÅGELLE

Našim prvým hosťom bude Fågelle, ktorá vzišla zo severskej experimentálnej hudobnej scény. Jej hudba je divokou kolíziou lyrickej krásy a nespútaného, surového prejavu, kde sa zvukové krajiny plné zložitých detailov stretávajú s intímnymi a silnými vokálmi. Jej hlas sa prediera zvukom a tichom a stáva sa ťažiskom, v ktorom sa skúma existenciálny strach a ženská skúsenosť ako dar i prekliatie.

Zvukovo si Fågelle vyvinula jedinečný štýl, v ktorom organicky a expresívne mieša gitaru, vokály a elektroniku. Spolu s producentom a spolupracovníkom Henrykom Lippom (Blue for Two, Anna von Hausswolff, Union Carbide) Fågelle nahrala a produkovala svoj kritikmi oceňovaný debutový album Helvetesdagar (2019), ktorý švédsky magazín Gaffa nazval „priamočiarym nekompromisným, bez filtrov, úprimným, odvážnym a majstrovským albumom”. Fågelle absolvovala turné po Európe, hrala na miestach a festivaloch ako Heroines of Sound (Berlín), Approximation Festival (Düsseldorf), Woman SRSLY (Londýn), Klangfestival (Linz), 4fakultät (Hamburg), Dampfzentrale (Bern), Les Siestes Electroniques (Toulouse), Different Sounds (Lublin) a v Českom múzeu hudby (Praha).

https://fagelle.bandcamp.com/album/den-svenska-vreden

Barbora Tomášková

Slovenská skladateľka. Jej sólové vystúpenia sa vyznačujú kombináciou živej elektroniky a ňou vytvorených zvukových objektov a nástrojov, ktoré vo svojich performance pouźíva. Aplikujúc prístup “object trouve”, Barbora pracuje s najdenými objektmi ktoré modifikuje a pretvára zapájajúc ich do svojich živých vystúpení. Väčšina týchto objektov bola Barborou navrhnutá a postavená počas jej štúdia kompozície na VŠMU Bratislava.

Jej komponovanie sa zameriava takisto na live-elektroniku ako na komornú a ansámblovú hudbu, snažiac sa využívať súčasné technológie a vytvárať prienik medzi akustickými a elektrnickými spôsobmi vyjadrenia. Nevieme sa dočkať čo si Barbora pripraví.
https://barboratomaskova.com/

A vy by ste na tom mali byť podobne, preto sa tešíme na Vašu účasť, už čoskoro v P*AKT-e!

VSTUP:
5€ /predpredaj /*link čoskoro/
7€ /na mieste

BRÁNA: 18:30
KONCERT: 19:00


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.